fbpx

Vad ska man beakta då man väljer kaffeautomat?

1. Det viktigaste att tänka på då du väljer kaffeautomat är hur mycket kaffe som konsumeras i företaget och vilka alla som använder kaffemaskinen. Är kaffemaskinen bara till för personalen eller även för gästerna? Jobbar man mycket på distans inom företaget?

2. Kaffemaskinens kapacitet och hastighet har en betydande roll för kaffestundens smidighet. Är kaffepauserna i företaget gemensamma eller dricker man kaffe när det passar? Hur många kaffedrickare är det samtidigt?

3. Hurudana dryckesalternativ önskas till maskinen? Räcker det med kaffe och te eller önskas det även kakao och specialkaffen som alternativ?


Rätt kaffelösning väljs åt företaget efter hur företaget brukar kaffe och hur många anställda det är i företaget. Nedan följer några exempel på val av kaffemaskin för olika företag:

Företag med 1–5 anställda och var kunderna inte dricker kaffe: Glaspanna kokare

Företag med 6–12 kaffedrickare: Megagold Thermos -kokare

Företag med 13 eller fler kaffedrickare: Valet av kaffemaskin eller kaffemaskin(er) påverkas av hur företaget brukar kaffe. Se exempel nedan:

Exempel 1:

Företaget har 30 anställda, varav de flesta arbetar inom produktion. En kaffepaus tas samtidigt. När pausen varar i 10–15 minuter är kaffemaskinens kapacitet och hastighet avgörande för att alla ska hinna få kaffet under pausen.

Rätt maskin för ett sådant företag är till exempel Jacobs CQ

Bekanta dig med vår referens

Exempel 2.

På kontoret jobbar 15 personer och serverar även kaffe till kunderna. Det finns ingen egentlig kaffepaus, utan kaffe dricks när det passar dig eller då kunder är på besök. Till en sån här plats är en Evo 13 – eller Aurum -kaffeautomat lämplig, som maler kaffet från kaffebönor skilt för varje kopp av kaffe.

Det bör noteras att det inte finns någon enkel regel för att välja en kaffekokare, kaffemaskin eller en kombination av dessa, utan valet måste alltid göras från fall till fall och identifiera företagets behov och arbetssätt.


Dessa saker bör också beaktas när en kaffemaskin ska införskaffas:

Renhet
För att kaffet ska smaka gott och inte beskt måste kaffemaskinen hållas ren. Den bittra smaken orsakas av organiska föreningar i kaffebryggaren eller -maskinen.

Skötsel
Kaffemaskinen bör servas regelbundet. Skötseln är en viktig del av kaffesmaken och kaffets funktionalitet.

Vi erbjuder möjligheten att testa kaffemaskiner i Österbotten och Södra Österbotten!

Kontakta oss för en kostnadsfri undersökning och offert!


Lämna dina kontaktuppgifter!

Reservera en gratis kartläggning!

Varaa ilmainen kartoitus!