fbpx

Mitä tulee ottaa huomioon kahviautomaatin valinnassa?

1. Kahvikoneen valinnassa tärkein asia on miettiä, kuinka paljon yrityksessä kuluu kahvia ja ketkä kaikki kahviautomaattia käyttävät. Onko kahviautomaatti vain henkilökunnan käytössä vai myös vieraiden? Tehdäänkö yrityksessä paljon etätöitä?

2. Kahviautomaatin kapasiteetti ja nopeus vaikuttavat olennaisesti kahvituksen sujuvuuteen. Pidetäänkö yrityksessä yhteisiä kahvitaukoja vai juodaanko kahvia silloin, kun itselle sopii? Kuinka paljon kahvin juojia on kerralla?

3. Minkälaisia juomavaihtoehtoja koneeseen halutaan? Riittääkö kahvi ja teevesi vai halutaanko vaihtoehdoiksi myös kaakao ja erikoiskahvit?


Sopiva kahvitusratkaisu valitaan yritykselle sen mukaan, kuinka yrityksessä kahvitellaan ja mikä on yrityksen henkilöstömäärä. Alla muutamia esimerkkejä kahvikoneen valinnasta erilaisiin yrityksiin:

Yritys, jossa työskentelee 1–5 henkilöä eikä asiakkaita kahviteta: Lasikannukeitin

Kahvitettavia 6–12 henkilöä: Megagold Thermos -keitin

Kahvitettavia 13 henkilöä tai enemmän: Kahvinkeittimen tai kahvikoneen/-koneiden valintaan vaikuttaa, kuinka yrityksessä kahvitellaan. Katso alta esimerkit:

Esimerkki 1.

Yrityksessä on 30 työntekijää, joista suurin osa työskentelee tuotannossa. Kahvitauko pidetään samaan aikaan. Kun tauko kestää 10–15 min, on kahviautomaatin kapasiteetti ja nopeus olennaista, jotta kaikki ehtivät saada kahvinsa tauon aikana.

Tähän yritykseen oikea kone on esim. Jacobs CQ

Tutustu referenssiimme

Esimerkki 2.

Toimistossa työskentelee 15 henkilöä ja myös asiakkaita kahvitetaan. Kahvitaukoa ei varsinaisesti ole, vaan kahvia juodaan, kun itselle sopii tai asiakkaita on käymässä. Tällaiseen paikkaan sopii Evo 13 – tai Aurum -kahvikone, jotka jauhavat kahvin kahvipavuista erikseen joka kuppiin.

On huomioitava, että kahvinkeittimen, kahvikoneen tai niiden yhdistelmien valitsemiseen ei ole yksinkertaista sääntöä, vaan valinta on tehtävä aina tapauskohtaisesti kartoittaen yrityksen tarpeet ja toimintatapa.


Myös nämä asiat on hyvä ottaa huomioon, kun kahvikonetta ollaan hankkimassa:

Puhtaus
Jotta kahvi maistuisi hyvälle eikä kitkerälle, on kahvilaite pidettävä puhtaana. Kitkerän maun aiheuttaa orgaaniset yhdisteet kahvinkeittimessä tai -koneessa.

Huolto
Kahvikonetta tulee huoltaa säännöllisesti. Huolto on tärkeä osa kahvin makua ja kahvituksen toimivuutta.

Tarjoamme mahdollisuuden kahvikoneen koekäyttöön Pohjanmaan- ja Etelä-Pohjanmaan alueelle!

Jos haluat ilmaisen kartoituksen ja tarjouksen, ota yhteyttä!


Lämna dina kontaktuppgifter!

Reservera en gratis kartläggning!

Varaa ilmainen kartoitus!