fbpx

Koti > Palvelut > Toimistokalusteet ja työergonomia

Työympäristöjen kalustus ja ergonomia

Monitilatoimiston eri toiminnot

Työympäristöt ovat olleet muutoksen kourissa huonekonttoreiden muuttuessa avokonttoreiksi. Nykyään puhutaan monitilatoimistoista, jotka palvelevat paremmin tietotyön vaatimuksia ja ratkaisevat avokonttorin ongelmakohdat, kun erilaisia työtehtäviä varten suunnitellaan erilaisia tiloja. Työntekijöillä on mahdollisuus vetäytyä hiljaisiin tiloihin etäpalavereita ja keskittymistä vaativia tehtäviä varten, käydä puhelinkeskusteluja muita häiritsemättä äänieristetyissä puhelinkopeissa tai seurustella työkavereiden kanssa rennosti kohtaamistiloissa. Toisin sanoen monitilatoimisto palvelee joustavasti samoissa tiloissa työskentelevien muuttuvia tarpeita.

Ergonomiset kalusteet ja varusteet

Tavoitteenamme on parantaa asiakkaidemme työhyvinvointia niin toimistolla kuin etätöissä ja ennaltaehkäistä huonosta työergonomiasta johtuvia sairauspoissaoloja. Toimimme myös yhteistyössä työterveyden kanssa. Työpisteen ergonomia suunnitellaan käyttäjää ja hänen työtään varten. Säädettävillä kalusteilla, kuten työtuolilla ja sähköpöydällä, saadaan työasento oikeaksi ja mahdollisuus vaihdella sitä päivän mittaan. Liikkumaton työasento voi aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Liika istuminen haittaa verenkiertoa, aiheuttaa lihasten kipeytymistä ja hidastaa aineenvaihduntaa. Suosittelemme sähkösäätöistä työpöytää, koska seisoessa tapahtuu liikettä ja keho herää lepotilasta. Näin energiankulutus kolminkertaistuu

Seisomatyön oheen kannattaa hankkia seisontamatto, joka vaimentaa nivelten ja selän kuormitusta sekä aktivoi jalkapohjia ja pohkeita. Aktiivituolit, -laudat ja toimistopallot tuovat vaihtelua staattiseen työasentoon ja tauottavat istumista ja seisomista työpäivän aikana. Näyttöpäätetyön kuormittavuutta helpottamaan suositellaan ergonomista näppäimistöä, keski- tai pystyhiirtä ja näytönvarsia.

Vinkkejä etätöihin

Löydä itsellesi paras ergonominen vaihtoehto valikoimastamme.

Varaa veloitukseton koekäyttö:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Huom! Toimitamme Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelle.

Työergonomian merkitys nousee esiin muissakin tiloissa kuin pelkästään työpöytien ääressä. Esimerkiksi yritysten neuvotteluhuoneet ovat ahkerasti käytössä eikä ergonomiaa saa unohtaa sielläkään. Neuvotteluhuoneita suunnitellaan monitilatoimistoihin palvelemaan erilaisia neuvottelutilanteita joko muutaman hengen äänieristetyillä vetäytymistiloilla tai perinteisimmillä kalusteratkaisuilla. Koska neuvotteluissa vietetään usein monta tuntia työpäivästä, on hyvä huomioida sekä fyysinen että kognitiivinen ergonomia. Neuvottelutilat tulee suunnitella akustisesti miellyttäviksi, ja niissä täytyy olla hyvä valaistus ja mukavat tuolit. Pitkissä neuvotteluissa saadaan ylläpidettyä vireystasoa sähkösäätöisellä neuvottelupöydällä, jotta palaverien lomassa voi vaihtaa asentoa aktiivisemmaksi. Lyhyissä neuvotteluissa voi istuimina käyttää aktiivituoleja tai -palloja normaalien tuolien sijaan.

Tiesitkö?

Fyysinen ergonomia tarkastelee ihmiskehon ja fysiologisen kuormituksen suhdetta.

Kognitiivinen ergonomia käsittelee tietotyössä ihmisen tarkkaavaisuutta sekä muisti-, havainto- ja ajattelukykyä.

Seisomalla kolme tuntia päivässä vuoden ajan kulutat noin 10 maratonin verran energiaa.

Ravintola- ja taukotilakalusteet

Henkilöstön taukotilat ovat tärkeä osa työhyvinvointia. Siellä virkistäydytään ja kokoonnutaan työpäivän lomassa kahvin, virvokkeiden ja aterioiden ääreen. Inspiroivat tauko- ja virkistystilat ovat vetovoimatekijä henkilöstölle, ja hyvin suunniteltuna ne lisäävät työtehoa ja tuottavuutta.

Kauttamme laaja valikoima:

Voit hankkia kalusteita myös leasing-sopimuksella!

Akustiikka eli miellyttävä äänimaailma

Työympäristöissä syntyy helposti hälyä ja melua, jolloin keskittyminen kärsii. Jatkuva häly työpaikalla voi aiheuttaa stressiä ja väsymystä. On kuitenkin olemassa keinoja hallita häiriötekijöitä sisustuksen avulla. Suunnittelemalla toimistoon melua pehmentäviä ja ääntä eristäviä elementtejä saadaan lisättyä työrauhaa ja viihtyvyyttä. Kovia, ääntä heijastavia pintoja pehmennetään seiniin ja kattoon asennettavilla akustiikkalevyillä ja -paneeleilla. Työpöytiin kiinnitettävät tai vapaasti seisovat sermit luovat yksityisyyttä ja jakavat tiloja työntekijöiden välillä.
Akustiikkatuotteita käytetään katseenvangitsijoina sisustuksessa ääntä vaimentavan hyödyn lisäksi. Akustiikkatauluihin voidaan printata yrityksen logo, omia kuvia tai taidetta. Kolmiulotteisilla paneeleilla saadaan tilaan mielenkiintoisia pintoja ja akustiikkavalaisimilla vähennetään esimerkiksi neuvottelupöydän ääressä syntyvää hälyä. Pehmentävät tekstiilit, kuten matot ja verhot, viimeistelevät työtilojen sisustuksen.

Valaistus

Valaistus on yksi tärkeimmistä ergonomisista tekijöistä työympäristössä, ja sen tulee olla käyttäjälähtöistä ja työtehtävien mukaista. Hyvällä valaistuksella lisätään henkilöstön keskittymiskykyä, viihtyvyyttä sekä työn tuottavuutta ja turvallisuutta. Valon lähteen tulee olla laadukas, valon värintoiston hyvä ja värisävyn miellyttävä ja tarkoituksenmukainen. Valo ei saa väristä eikä aiheuttaa sivuheijastuksia.
Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on valaistuksella työpäivän aikana suuri merkitys oikean vuorokausirytmin muodostumiseen. Valon tulee olla värisävyltään säädettävissä vuorokaudenajan mukaan: Toimistoaikoina (8 – 16) työvalo saa olla säädettynä sävyltään kylmemmäksi (>4000 K), kun taas illalla työskenneltäessä lämpöisemmäksi (<4000 K) säädetty työvalo valmistaa kehoa unta varten.

Näin parannat työympäristön valaistusta helposti

Picture of Elina Rauhala (Etelä-Pohjanmaa)

Elina Rauhala (Etelä-Pohjanmaa)

Näin olemme onnistuneet

VILPE Oy panostaa työergonomiaan

VILPE on rakennusteollisuuden edelläkävijä, joka kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja kestäviä tuotteita eri rakennus- ja kattotyyppien tarpeisiin. Yrityksellä on vahva halu uudistua ja kasvaa, mistä kertookin yrityksen yli 30 patentoitua tuoteratkaisua. VILPE työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 90 henkilöä.

Edustamiamme brändejä

Kaffemaskin leasing

Vi erbjuder kaffemaskiner med leasingavtal. Leasingavtal, alltså att hyra en kaffemaskin, är ett förnuftigt alternativ om företaget inte vill använda en stor summa pengar på en gång för att köpa maskinen. Hyran kan dessutom dras av i beskattningen.

Leasingperioden för kaffemaskinen är 1–5 år, varefter kunden om så önskas kan förlänga avtalet med ett år i taget eller köpa maskinen. Vi kan även erbjuda kunden en ny kaffemaskin. Alternativt kan vi efter leasingperiodens slut hämta maskinen kostnadsfritt från kunden. Leasingpriset inkluderar endast den månatliga hyran för kaffemaskinen, inte råvaror.

Kahviautomaatti leasing

Tarjoamme kahvilaitteita leasing-sopimuksella. Leasing-sopimus eli kahvikoneen vuokraaminen on järkevä vaihtoehto, mikäli yritys ei halua käyttää suurta summaa kerrallaan laitteen hankintaan. Vuokran voi lisäksi vähentää verotuksessa.

Kahvikoneen leasing-aika on 1–5 vuotta, minkä jälkeen asiakas voi halutessaan jatkaa sopimusta vaikka vuodeksi kerrallaan tai lunastaa laitteen omakseen. Voimme myös tarjota asiakkaalle uuden kahvilaitteen. Vaihtoehtoisesti voimme sopimusajan päätyttyä noutaa laitteen veloituksetta pois asiakkaan luota. Leasing-hinta sisältää ainoastaan kahvilaitteen kuukausivuokran, ei raaka-aineita.

Lämna dina kontaktuppgifter!

Reservera en gratis kartläggning!

Varaa ilmainen kartoitus!