fbpx

VILPE Oy panostaa työergonomiaan

08.05.2019

VILPE Oy (entinen SK Tuote) on vuonna 1975 perustettu suomalainen perheyritys, jonka päätoimipaikka sijaitsee Mustasaaressa. Yrityksellä on tytäryhtiöt Venäjällä, Puolassa, Ukrainassa, Ruotsissa ja Baltiassa. VILPE on rakennusteollisuuden edelläkävijä, joka kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja kestäviä tuotteita eri rakennus- ja kattotyyppien tarpeisiin. Yrityksellä on vahva halu uudistua ja kasvaa, mistä kertookin yrityksen yli 30 patentoitua tuoteratkaisua. VILPE työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 90 henkilöä.

 

VILPE ja Ekman Systems ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Ekman Systems on toimittanut VILPElle ergonomisia tuotteita, toimistotarvikkeita sekä kahvilaitteen.

 

 

VILPE Oy:llä panostetaan työergonomiaan

 

VILPEllä on viime vuosien aikana panostettu paljon henkilöstön työergonomiaan. Lähes jokaisella työntekijällä on käytössään sähköpöytä ja täten mahdollisuus valita, työskenteleekö istuen vai seisoen. Pitkäaikaisen istumisen on todettu olevan terveydelle haitallista, ja sähköpöydän avulla työasennon vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Yrityksessä toimistopäällikkönä työskentelevä Mervi Koskela otti sähköpöydän käyttöönsä jo viisi vuotta sitten.

 

– Meilläkin tavallaan ymmärrettiin se, että sähköpöydät ovat tätä päivää. Ei enää voi istua koko päivää, vaan pitää olla mahdollisuus seisoa. Myös ergonominen tuoli on ehdoton.

 

Se, etteivät kaikki yritykset ole vielä investoineet sähköpöytiin, voi johtua osin kustannuksellisista syistä. On kuitenkin tärkeää huomioida, että mikäli yritys ei halua ostaa kokonaan uusia pöytiä, voidaan myös vanhoista pöydistä muokata ergonomisempia. Jo olemassa olevan pöydän runkoon voidaan lisätä sähköjalat, jolloin sen korkeuden säätäminen on mahdollista. Näin on tehty myös VILPEllä.

 

 

Ergonomisella työpisteellä voidaan vaikuttaa työkykyyn

 

Usein ergonomiaan panostaminen maksaa itsensä takaisin, sillä hyvällä työergonomialla voidaan vähentää sairauspoissaoloihin liittyviä kustannuksia. Kynnys ergonomisten tuotteiden ostamiseen voi olla kuitenkin korkea, jos niiden käytöstä ei ole kokemusta. Ekman Systems haluaakin madaltaa tätä kynnystä tarjoamalla tuotteita asiakkailleen koekäyttöön. Ergonomisissa tuotteissa on eroja, eivätkä kaikki välttämättä sovi kaikille. Siksi tuotteiden testaaminen on Koskelan mielestä hyvä asia.

 

– Meillä on esimerkiksi ergonomisia hiiriä paljon käytössä, ja niitä on saatu hyvin testattua etukäteen. Usein työntekijämme on kokenut mallin heti hyväksi, ja se on saanut jäädä. Varsinkin alussa testissä oli paljon ergonomisia tuotteita, kun ne olivat meillekin vielä uusi juttu.

 

VILPEllä halutaan varmistaa, että työntekijät käyttävät ergonomisia tuotteitaan oikein ja oikeassa asennossa, jotta ne oikeasti hyödyttäisivät käyttäjäänsä.

 

– Työntekijät ovat olleet todella tyytyväisiä uusiin kalusteisiin. Meillä aloittaneet työntekijät ovat olleet ihmeissään, kun ovat saaneet heti uudet ergonomiset tuotteet käyttöönsä. Meillä käy myös fysioterapeutti katsomassa, että kaikki asiat ovat kunnossa, kun työntekijä on ollut hetken aikaa töissä. Tällä tavalla varmistetaan, että tuotteita käytetään oikein.

 

 

Tuotteet ja niihin liittyvät palvelut on haluttu keskittää paikalliselle toimijalle

 

VILPE on keskittänyt suuren osan tarvikehankinnoistaan Ekman Systemsille. Tilaukset tehdään Ekman Systemsin uuden verkkokaupan kautta, joka on Koskelan mukaan parempi ja helppokäyttöisempi, kuin yrityksen vanha verkkokauppa. Koskelan mukaan keskittäminen helpottaa omaa työtä ja säästää aikaa, kun sekä tarvikkeet, kalusteet että kahvilaitteen raaka-aineet saa tilattua samasta paikasta. VILPE päätti pari vuotta sitten siirtää myös kahvilaitehankinnan Ekman Systemsille. Tähän suurin syy oli laitteen havaittu toimintavarmuus, nopeat raaka-aineiden toimitukset sekä asioimisen helppous Ekman Systemsin yhteyshenkilön kanssa. Kahvilaitteeseen ollaan oltu tyytyväisiä.

 

– On kiva, kun vieraat voi viedä kahvilaitteen kautta esimerkiksi neuvottelutiloihin. Myös sisäisissä palavereissa on helppo käydä hakemassa tauolla kahvi, ja laitteesta voi valita erilaisia kahvivaihtoehtoja. Muutenkin toimihenkilöille on kiva etu se, että kahvia saa hakea silloin, kun itse haluaa. Varmastikaan ei siitä ihan heti luovuta.

 

Koskelan mukaan yhteistyö Ekman Systemsin kanssa on jatkunut jo vuosia, koska tuotteet ja palvelut ovat olleet hyvälaatuisia. Lisäksi Ekman Systemsillä tuote ja palvelu on usein nivottu yhteen, jolloin asiakkaan toiminta helpottuu. Esimerkiksi sähköjalkojen asennus pöytään ja kahvilaitteen huolto on hoitunut Ekman Systemsin toimesta. Myös paikallisuus on Ekman Systemsin etu, sillä toimitukset tulevat nopeasti ja varmasti.

 

– Olen itse pitänyt kovasti siitä, että aikataulujen pysymiseen voi luottaa. Vaikka tilausten tekeminen menisikin joskus viime tinkaan, niin Ekman Systemsiltä on aina tullut toimitukset ajoissa.

 

Koskela mainitsee, että myös arvotekijöillä on vaikutusta toimittajavalintaan. VILPE on keskittänyt mielellään palvelunsa Ekman Systemsille, joka on VILPEn tavoin perheyritys.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä.

Varaa ilmainen kartoitus!

  • KK slash PP slash VVVV
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Blev du nyfiken?

Fyll i formuläret.

Boka gratis kartläggning!

  • KK slash PP slash VVVV
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kaffemaskin leasing

Vi erbjuder kaffemaskiner med leasingavtal. Leasingavtal, alltså att hyra en kaffemaskin, är ett förnuftigt alternativ om företaget inte vill använda en stor summa pengar på en gång för att köpa maskinen. Hyran kan dessutom dras av i beskattningen.

Leasingperioden för kaffemaskinen är 1–5 år, varefter kunden om så önskas kan förlänga avtalet med ett år i taget eller köpa maskinen. Vi kan även erbjuda kunden en ny kaffemaskin. Alternativt kan vi efter leasingperiodens slut hämta maskinen kostnadsfritt från kunden. Leasingpriset inkluderar endast den månatliga hyran för kaffemaskinen, inte råvaror.

Kahviautomaatti leasing

Tarjoamme kahvilaitteita leasing-sopimuksella. Leasing-sopimus eli kahvikoneen vuokraaminen on järkevä vaihtoehto, mikäli yritys ei halua käyttää suurta summaa kerrallaan laitteen hankintaan. Vuokran voi lisäksi vähentää verotuksessa.

Kahvikoneen leasing-aika on 1–5 vuotta, minkä jälkeen asiakas voi halutessaan jatkaa sopimusta vaikka vuodeksi kerrallaan tai lunastaa laitteen omakseen. Voimme myös tarjota asiakkaalle uuden kahvilaitteen. Vaihtoehtoisesti voimme sopimusajan päätyttyä noutaa laitteen veloituksetta pois asiakkaan luota. Leasing-hinta sisältää ainoastaan kahvilaitteen kuukausivuokran, ei raaka-aineita.

Lämna dina kontaktuppgifter!

Reservera en gratis kartläggning!

Varaa ilmainen kartoitus!